Ako sme začínali

Históriu husaciny začali písať ženičky zo Slovenského Grobu už na trhoch v Bratislave pred viac ako 100 rokmi. Ponúkali chrumkavú a voňavú husacinku, ktorá si získala srdcia i žalúdky mnohých zákazníkov doma na Slovensku ale i ďaleko za hranicami .

Umenie pečenia husí, ručne vaľkaných zemiakových lokší či lahodnej pečienky si rodiny odovzdávajú z generácie na generáciu ako tajné rodinné poklady.

S tradíciou husaciny v Zelenom Dvore začala už pani Konštiaková mama pani Pluhárovej pred viac ako 50 rokmi .

Hostia sedeli na dvore pod krásnym zeleným viničom, popíjali burčiak, ktorý pani Konštiaková sama vyrábala . Vracali sa rok čo rok a mnohí zákazníci dodnes spomínajú na lahodné pochúťky, ktoré im boli ponúknuté na dvore v rodinnej atmosfére , pri príjemnej hudbe a odchádzali hlboko v noci spokojní tešiac sa na ďalšiu návštevu o rok .

Rodina Pluhárová pokračuje dodnes v tejto úspešnej tradícii a ponúka služby najvyššej kvality .

Posedenia pri horiacom krbe s pohárom lahodného vína, alebo na útulnom dvore iba umocňujú gurmánsky zážitok, ktorý Vám bude ponúknutý. Vaše deti sa zabavia v detskom kútiku na dvore a vy si môžete nerušene posedieť s priateľmi či rodinou.